^Omhoog

Leuker leven in de Transvaalwijk

Kunstkastjeskuier 5 november

Klaas Lageweg en Roy Schreuder hebben in de wijken Muziek-, Transvaal-, Vogelwijk en Bonifatiuspark onooglijke elektriciteitskastjes getransformeerd in aantrekkelijke straatobjecten. De meeste afbeeldingen verwijzen naar historische gebeurtenissen. De route met informatie hierover is, overeenkomstig de wens van het wijkpanel,vastgelegd in het boekje KunstKastjesKuier. a.s. zaterdag 5 november leidt Henk de Vries u langs deze beschilderde electriciteitskastjes in de MTV-wijk. Aanvang: 15.00 uur vanuit het buurthuis. Duur: ongeveer anderhalf tot twee uur. Kosten: 2,- Euro p.p. Van te voren aanmelden is wenselijk.

kastjes 001

Yoga in Transvaalwijk

yoga klMet ingang van vrijdagochtend 9 september start al weer voor het 6e seizoen de Yogagroep Transvaalwijk voor een nieuwe lesserie hatha-yoga in het Buurthuis Rengerspark.

Wil je ontspannen? Onthaasten? Tot jezelf komen? Bewust(er) worden van je lichaam? Je adem? Je geest? Wel eens gedacht aan hatha-yoga? Dé manier om te komen tot een vitaler lichaam, een goede adembeheersing en een ontspannen geest.

Soft? Integendeel. Hatha-yoga is een fysieke vorm van yoga, maar geen gymnastiek. De lichaamsoefeningen, Asana’s, vragen om een selectieve aanspanning van spieren, concentratie en een juiste ademtechniek.

De oefeningen leren je spanning en ontspanning signaleren, spanning weg te nemen en ontspanning toe laten. Zo neem je op den duur een steeds meer ontspannen houding aan.

Lees meer...

Programma wijkfeest 2016

flyer2016 01Op het programma staan natuurlijk de vrijmarkt en het volleybal toernooi. Ook de kinderdisco en de kinderkermis zijn weer aanwezig. Voor het avondprogramma als vanouds de voetjes van de vloer. Voor het reserveren van een kraam voor de vrijmarkt kun je mailen naar iweert@chello.nl. Als je een team wilt opgeven voor het volleybal toernooi stuur dan een mail naar j.hoekstra258@upcmail.nl. We hebben voor het wijkfeest kok Finn Broers bereid gevonden voor ons te koken. Je krijgt voor slechts 8 euro een driegangenmenu voorgeschoteld. Kok Broers zal de gehele dag in het park met de voorbereidingen bezig zijn, je kunt hem dan aan het werk zien. Een kindermenu kost 6 euro. Opgave vooraf is verplicht in verband met inkopen. Je kunt je aanmelden via: aanmelden@buurthuisrengerspark.nl

 flyer2016 02

Honkvast

honkvastHet boek Honkvast, veertig jaar in hetzelfde huis in de Muziek-,Transvaal- en Vogelwijk, gemaakt door buurtbewoonster Wilma Koole is nog steeds te koop. Het zijn persoonlijke verhalen van mensen over hun huis, de buurt, herinneringen en wat er veranderde in de loop der jaren. Herkenbaar voor mensen die zelf in deze omgeving wonen of hebben gewoond, maar ook voor anderen omdat de ontwikkeling in veel wijken en steden op dezelfde manier verlopen is.

Honkvast is voor 7,50 te koop bij Primera van den Berg aan de Troelstraweg, boekhandel van der Velde, Blomke fan Romke en bij Wilma Koole (06-18083847).

7 mei zaterdagmiddagcafé

cafe-bier-578Iedere eerste zaterdagmiddag van de maand is buurthuis Rengerspark geopend. We openen de deuren rond de klok van half vijf. Iedereen is van harte welkom, jong en oud. Voor de kinderen zijn er leuke spelletjes voorradig. Voor de ouderen overigens ook, wil je een kaartje leggen, biljarten, darten, alles kan en mag. Of toch liever aan de bar ‘hangen’ of aan de stamtafel zitten, genietend van een biertje, wijntje of iets anders om zo met uw (directe) buurtbewoners de nieuwste ontwikkelingen in uw buurt en stad te bespreken. Het kan en mag allemaal, niets moet. Lekker toch! Kom eens langs en neem uw buren mee! Uw gastheer Mick ontvangt u graag! Het eerstvolgende zaterdagmiddagcafe is op 7 mei.

Copyright © 2013. Buurthuis Rengerspark  Rights Reserved.