^Omhoog

Leuker leven in de Transvaalwijk

Meet and eat in buurthuis

ME02Op initiatief van een groep vrijwilligers is in Leeuwarden voor de 3e keer met groot succes een ‘Meet & eat’ bijeenkomst georganiseerd. Bedoeling van deze bijeenkomsten is om vluchtelingen een aangename tijd bij iemand thuis te bieden maar ook de autochtone bevolking vertrouwd te maken met deze leuke mensen. Deze bijeenkomsten worden door zowel de gastgezinnen als de vluchtelingen als bijzonder leuk ervaren. Buurthuis Rengerspark heeft gemeend daar ook een bijdrage in te kunnen leveren door een grotere groep te kunnen ontvangen. Dit kan echter alleen als er aan twee voorwaarden wordt voldaan: er is financiele steun nodig en, belangrijker nog, er zijn vrijwilligers nodig om enerzijds de vluchtelingen te vermaken en anderzijds voor een grote groep te koken. Beide voorwaarden waren echter zeer snel geregeld. Het wijkpanel heeft ons financieel geholpen en daar zijn we het panel zeer dankbaar voor. Werven van vrijwilligers was ook geen enkel probleem, in totaal hebben een tiental wijkbewoners enthousiast geholpen.

Lees meer...

Samenstelling bestuur

buurthuis klHet bestuur is nog steeds naarstig op zoek naar buurtbewoners die zitting zouden willen nemen in het bestuur. Mocht u tijd en zin hebben: laat het ons weten. Op de contactpagina staan onze telefoonnummers. Mocht u geen bestuursfunctie ambiëren maar wel eens een activiteit (mee)willen organiseren dan vernemen wij dat ook graag. Het buurthuis is van ons allemaal: hulp is altijd welkom!

Yoga in Transvaalwijk

yoga klOp vrijdagochtend 8 januari 2016 start al weer voor het 6e seizoen de Yogagroep Transvaalwijk voor een nieuwe lesserie hatha-yoga in het Buurthuis Rengerspark.

Wil je ontspannen? Onthaasten? Tot jezelf komen? Bewust(er) worden van je lichaam? Je adem? Je geest? Wel eens gedacht aan hatha-yoga? Dé manier om te komen tot een vitaler lichaam, een goede adembeheersing en een ontspannen geest.

Soft? Integendeel. Hatha-yoga is een fysieke vorm van yoga, maar geen gymnastiek. De lichaamsoefeningen, Asana’s, vragen om een selectieve aanspanning van spieren, concentratie en een juiste ademtechniek.

De oefeningen leren je spanning en ontspanning signaleren, spanning weg te nemen en ontspanning toe laten. Zo neem je op den duur een steeds meer ontspannen houding aan.

Lees meer...

Consumptieprijzen

zamicafe klHet bestuur van het buurthuis ziet zich genoodzaakt de prijzen voor de consumpties met ingang van het nieuwe jaar te verhogen. Verhoging van accijnzen op (fris)drank en daling van subsidies zijn de belangrijkste redenen voor deze noodzakelijke ingreep.

Copyright © 2013. Buurthuis Rengerspark  Rights Reserved.