^Omhoog

Leuker leven in de Transvaalwijk

Yoga in Transvaalwijk

yoga klMet ingang van vrijdagochtend 9 september start al weer voor het 6e seizoen de Yogagroep Transvaalwijk voor een nieuwe lesserie hatha-yoga in het Buurthuis Rengerspark.

Wil je ontspannen? Onthaasten? Tot jezelf komen? Bewust(er) worden van je lichaam? Je adem? Je geest? Wel eens gedacht aan hatha-yoga? Dé manier om te komen tot een vitaler lichaam, een goede adembeheersing en een ontspannen geest.

Soft? Integendeel. Hatha-yoga is een fysieke vorm van yoga, maar geen gymnastiek. De lichaamsoefeningen, Asana’s, vragen om een selectieve aanspanning van spieren, concentratie en een juiste ademtechniek.

De oefeningen leren je spanning en ontspanning signaleren, spanning weg te nemen en ontspanning toe laten. Zo neem je op den duur een steeds meer ontspannen houding aan.

Lees meer...

Update Wijkfeest 2016

Update Wijkfeest 2016:

  • De eerste 50 kramen voor het wijkfeest zijn al gereserveerd.
  • Het max. aantal kramen voor de vrijmarkt is 95. Wilt u een kraam? mail dit naar iweert@chello.nl. De kosten voor een kraam zijn 4 euro.
  • De Schalkburgerstraat heeft zijn volleybal team als eerste aangemeld.
  • Het Bonefatiuspark is al druk in training in het Rengerspark.
  • Via aanmelden@buurthuisrengerspark.nl kun je je opgeven voor het driegangen diner in het park.
  • De eerste aanmeldingen voor het driegangenmenu diner zijn al binnen.De hoofdact-DJ van vorig jaar verzorgt nu ook de kinderdisco.
  • Urbanraw streetdance geeft tijdens de kinderdisco een workshop streetdance.
  • Lieuwe Osinga, onze onmisbare techneut, heeft het logistieke stroomplan weer gereed.
  • De mensen die het feest mogelijk maken en organiseren zijn: Peter Nijholt, Lieuwe Osinga, Jelle Hoekstra en Ingrid Weert.
  • Het wijkfeest wordt gefinancierd door het Leeuwarder ondernemingsfonds.

 Wil je een kraam, dineren of volleyballen met je team? Geef je op via aanmelden@buurthuisrengerspark.nl

Het wordt weer een geweldig feest!

 

Programma wijkfeest 2016

flyer2016 01Op het programma staan natuurlijk de vrijmarkt en het volleybal toernooi. Ook de kinderdisco en de kinderkermis zijn weer aanwezig. Voor het avondprogramma als vanouds de voetjes van de vloer. Voor het reserveren van een kraam voor de vrijmarkt kun je mailen naar iweert@chello.nl. Als je een team wilt opgeven voor het volleybal toernooi stuur dan een mail naar j.hoekstra258@upcmail.nl. We hebben voor het wijkfeest kok Finn Broers bereid gevonden voor ons te koken. Je krijgt voor slechts 8 euro een driegangenmenu voorgeschoteld. Kok Broers zal de gehele dag in het park met de voorbereidingen bezig zijn, je kunt hem dan aan het werk zien. Een kindermenu kost 6 euro. Opgave vooraf is verplicht in verband met inkopen. Je kunt je aanmelden via: aanmelden@buurthuisrengerspark.nl

 flyer2016 02

Honkvast

honkvastHet boek Honkvast, veertig jaar in hetzelfde huis in de Muziek-,Transvaal- en Vogelwijk, gemaakt door buurtbewoonster Wilma Koole is nog steeds te koop. Het zijn persoonlijke verhalen van mensen over hun huis, de buurt, herinneringen en wat er veranderde in de loop der jaren. Herkenbaar voor mensen die zelf in deze omgeving wonen of hebben gewoond, maar ook voor anderen omdat de ontwikkeling in veel wijken en steden op dezelfde manier verlopen is.

Honkvast is voor 7,50 te koop bij Primera van den Berg aan de Troelstraweg, boekhandel van der Velde, Blomke fan Romke en bij Wilma Koole (06-18083847).

7 mei zaterdagmiddagcafé

cafe-bier-578Iedere eerste zaterdagmiddag van de maand is buurthuis Rengerspark geopend. We openen de deuren rond de klok van half vijf. Iedereen is van harte welkom, jong en oud. Voor de kinderen zijn er leuke spelletjes voorradig. Voor de ouderen overigens ook, wil je een kaartje leggen, biljarten, darten, alles kan en mag. Of toch liever aan de bar ‘hangen’ of aan de stamtafel zitten, genietend van een biertje, wijntje of iets anders om zo met uw (directe) buurtbewoners de nieuwste ontwikkelingen in uw buurt en stad te bespreken. Het kan en mag allemaal, niets moet. Lekker toch! Kom eens langs en neem uw buren mee! Uw gastheer Mick ontvangt u graag! Het eerstvolgende zaterdagmiddagcafe is op 7 mei.

Uitslagen Rengerspark bosloop

Hier zijn de uitslagen van de loop:

 

5 km:
1-  29.19     Ingrid vd Veen
2-  29.19     Petra Pol
3-  32.58     Corine Visser
4-  33.07     Bas Visser
5-  33.07     Peter Visser
6-  39.53     Cindy vd Kooi
7-  39.58     Karen Dijkstra

 

10 km:
1-  42.58      Theo Borawitz
2-  46.12      Michiel de Nooijer
3-  46.25      Rens Osinga
4-  58.10      Jeannemiet Miltenburg
5-  58.26      Hotske  Tolsma
6-  58.46      Hennie Tromp
7-  1.04.36   Anneke vd Meer
8-  1.17.02   Desire Hindriks
9-  1.19.12   Jesse Versteegh
10-   ?????   Geert Jan Bosma

Copyright © 2013. Buurthuis Rengerspark  Rights Reserved.