^Omhoog

Leuker leven in de Transvaalwijk

Hardloopgroep op maandag

De loopgroep start vanaf 9 januari niet meer op dinsdagavond maar op de maandagavond.IMG 1284 Als u om ca. 19.25 bij het buurthuis aanwezig bent kunt u met de groep meelopen. Mocht het tempo in het begin te hoog voor u liggen dan zal de organisatie zien of een tweede groep wenselijk is. Lopers, kom op maandagavond naar het buurthuis!

 

Nieuwjaarsduik 2017

ND 01

 

Zondag 1 januari is het weer zover! Vele durfals nemen om 14.00 weer de duik in het steenkoude water van de stadsgracht. Weer gaan we voor een record aantal deelnemers. Vorig jaar hadden we ruim 140… Dat moeten er dit jaar meer worden. Ook zin in een frisse duik? Meldt je dan aan op aanmelding@buurthuisrengerspark.nl of kom op 1 januari je rond half 2 inschrijven. Deelname aan de duik is op eigen risico.

Driebandentoernooi 2016

driebanden kleinIn het weekend van 9,10 en 11 december organiseren we weer ons jaarlijkse driebanden biljarttoernooi. Uitgangspunt is dat een ieder een redelijke kans op winst moet kunnen maken, we spelen daarom met een handicap: betere spelers moeten meer caramboles maken dan minder geoefende. We spelen op vrijdag en zaterdag de voorronden, op zondag gaan we verder met de geplaatste spelers.

 

 

De poulewedstrijden kunnen op de volgende tijden worden gespeeld:
Vrijdag 9 december: 19:00 uur.
Zaterdag 10 december: 10:30 uur, 13:00 uur, 15:30 uur, 18:00 uur en 20:30 uur.

 

Mocht u ook eens mee willen doen: geef u dan op! Het is leuk en vooral gezellig. Om de kosten te kunnen dekken vragen we 10 euro inleggeld. Bent u nu beslist geen biljarter: geen probleem, toeschouwers zijn ook van harte welkom. Opgave kan via het aanmeldformulier

 

 

Kunstkastjeskuier 5 november

Klaas Lageweg en Roy Schreuder hebben in de wijken Muziek-, Transvaal-, Vogelwijk en Bonifatiuspark onooglijke elektriciteitskastjes getransformeerd in aantrekkelijke straatobjecten. De meeste afbeeldingen verwijzen naar historische gebeurtenissen. De route met informatie hierover is, overeenkomstig de wens van het wijkpanel,vastgelegd in het boekje KunstKastjesKuier. a.s. zaterdag 5 november leidt Henk de Vries u langs deze beschilderde electriciteitskastjes in de MTV-wijk. Aanvang: 15.00 uur vanuit het buurthuis. Duur: ongeveer anderhalf tot twee uur. Kosten: 2,- Euro p.p. Van te voren aanmelden is wenselijk.

kastjes 001

Yoga in Transvaalwijk

yoga klMet ingang van vrijdagochtend 9 september start al weer voor het 6e seizoen de Yogagroep Transvaalwijk voor een nieuwe lesserie hatha-yoga in het Buurthuis Rengerspark.

Wil je ontspannen? Onthaasten? Tot jezelf komen? Bewust(er) worden van je lichaam? Je adem? Je geest? Wel eens gedacht aan hatha-yoga? Dé manier om te komen tot een vitaler lichaam, een goede adembeheersing en een ontspannen geest.

Soft? Integendeel. Hatha-yoga is een fysieke vorm van yoga, maar geen gymnastiek. De lichaamsoefeningen, Asana’s, vragen om een selectieve aanspanning van spieren, concentratie en een juiste ademtechniek.

De oefeningen leren je spanning en ontspanning signaleren, spanning weg te nemen en ontspanning toe laten. Zo neem je op den duur een steeds meer ontspannen houding aan.

Lees meer...

Copyright © 2013. Buurthuis Rengerspark  Rights Reserved.