^Omhoog

Leuker leven in de Transvaalwijk

Meet and eat in buurthuis

ME02Op initiatief van een groep vrijwilligers is in Leeuwarden voor de 3e keer met groot succes een ‘Meet & eat’ bijeenkomst georganiseerd. Bedoeling van deze bijeenkomsten is om vluchtelingen een aangename tijd bij iemand thuis te bieden maar ook de autochtone bevolking vertrouwd te maken met deze leuke mensen. Deze bijeenkomsten worden door zowel de gastgezinnen als de vluchtelingen als bijzonder leuk ervaren. Buurthuis Rengerspark heeft gemeend daar ook een bijdrage in te kunnen leveren door een grotere groep te kunnen ontvangen. Dit kan echter alleen als er aan twee voorwaarden wordt voldaan: er is financiele steun nodig en, belangrijker nog, er zijn vrijwilligers nodig om enerzijds de vluchtelingen te vermaken en anderzijds voor een grote groep te koken. Beide voorwaarden waren echter zeer snel geregeld. Het wijkpanel heeft ons financieel geholpen en daar zijn we het panel zeer dankbaar voor. Werven van vrijwilligers was ook geen enkel probleem, in totaal hebben een tiental wijkbewoners enthousiast geholpen.


 Afgelopen zaterdag hebben we een kleine 30 vluchtelingen in ons buurthuis mogen begroeten. De gesprekken tussen de vluchtelingen en wijkbewoners waren levendig en er werden leuke spelletjes gedaan. De overwegend jongere vluchtelingen vonden het geweldig! Onder leiding van kok Jacques van den Bosch werd er een overheerlijke maaltijd bereid en door de vele aanwezigen genuttigd. Deze viel bij iedereen zeer in de smaak.
We kunnen terugkijken op een zeer geslaagde middag/avond. Naast de kleine 30 vluchtelingen en 10 vrijwilligers uit de wijk was ook het organiserend comite aanwezig. In totaal werd het buurthuis door circa 50 mensen bezocht. Een fantastisch leuke avond die beslist voor herhaling vatbaar is.

ME03

Copyright © 2013. Buurthuis Rengerspark  Rights Reserved.